Charlotte Birnbaum
Den inre resan.
En kokbok om matlagning med inälvor

image

En konst som tyvärr nästan har fallit i glömska är matlagning med inälvor. Godare mat finns inte, och den som är beredd att utforska denna i dag nästan okända kontinent har ett stort äventyr framför sig. Min egen resa i detta »inre« rike har mer än lönat sig. I den här kokboken försöker jag inte att presentera någon djupsinnig kulturhistoria, bara en samling recept på enkla, men synnerligen välsmakande, rätter. Jag har provlagat dem till familjen, men också till kräsna gäster från hela världen. Drivkraften bakom boken var min egen nyfikenhet, men också mitt intresse för kokkonstens mångfald, som i dag hotar att gå förlorad – och framför allt var det övertygelsen om att ingenting är så gott som en skiva kalvlever stekt i riktigt god olivolja!

 

KRITIKERRÖSTER

»Den inre resan är en hundra sidor kort läckerhet som gärna hade fått vara lite fetare och fylligare, med fina Illustrationer av Christa Näher.«
Åsa Linderborg, Aftonbladet

 

RECENSIONER

Aftonbladet 2013-02-20